Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@16:53:31 GMT

افزایش قیمت مواد غذایی سفره افطاری مردم را کوچک کرد

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۱۶۰۰

افزایش قیمت مواد غذایی سفره افطاری مردم را کوچک کرد

گروه استان‌ها- سفره افطار مردم در ماه مبارک رمضان بیانگر قدرت اقتصادی آنهاست، بنابراین باید شرایط رنگین کردن هرچه بیشتر این سفره در بین آحاد مردم به ویژه مردم استان کردستان فراهم شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، برهیچ کس پوشیده نیست که ماه مبارک رمضان ماه مهربانی و نزدیکی با خداوند و عشق به معبود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه شرایط اقتصادی کشور به نحوی است که قدرت خرید مردم با سال‌های گذشته تفاوت زیادی پیدا کرده و کمتر کسی توانایی خرید برخی از اقلام غذایی را دارد.

بامیه و زولبیا از قدیم الایام همیشه پای ثابت سفره‌های افطاری مردم ایران‌زمین بوده است و مردم علاقه خاصی به این نوع شیرینی دارند. نکته حائز اهمیت این است که آیا واقعاً این‌روزها عامه مردم قدرت خرید بامیه و زولبیا را دارند؟ 

بر اساس بررسی‌های میدانی و مشاهدات عینی خبرنگار تسنیم قیمت بامیه و زلوبیا امسال نسبت به سال‌های گذشته به طور چشم‌گیری افزایش یافته و مردم توان خرید ندارند.

جلیل احمدی یکی از شهروندان سندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در باره قیمت‌های بامیه و زولبیا در ماه مبارک رمضان جاری اظهار داشت: متأسفانه سالانه قیمت‌ها افزایش می‌یابد و سالی نبوده که قیمت این نوع شیرینی خاص ثابت بماند.

وی افزود: هر ایرانی بامیه و زولبیا را به عنوان شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان می‌شناسد و وجود بامیه و زولبیا را سر سفره‌های افطاری الزامی می‌داند.

این شهروند سنندجحی بیان کرد: متأسفانه هستند کسانی که درآمد چندانی ندارند و بااین وضعیت نمی‌توانند بامیه و زولبیا با قیمت هرکیلو 60هزار تومان خرید کنند و این سبد خرید و سفره افطار مردم را کوچک کرده است.

اشرف محمدپور یکی دیگر از شهروندان سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در باره قیمت بامیه، زولبیا و خرما در استان کردستان که یکی از الزامات سفره افطاری برای روزه‌گیر است، اظهار کرد: کسی که روزه می‌گیرد برای افطار نیاز به مواد غذایی مقوی دارد اما متأسفانه قیمت اقلام غذایی به حدی بالا رفته است که دیگر کمتر کسی قدرت خرید آنها را دارد.

وی افزود: سفره‌های افطاری مردم متأسفانه دیگر آن رنگارنگی قدیم را ندارد و دلیل عمده آن نیز افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها است.

بشیر خداکرم‌زاده یکی دیگر از شهروندان سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در باره قیمت مواد غذایی موجود در بازار گفت: به واقع قیمت انواع مواد غذایی به حدی بالا رفته است که مردم کمترین توان خرید را دارند.

وی ادامه داد: گوشت، خرما، نان، برنج، شیرینی و ... همگی از خوارکی‌های اصلی سفره خانوارهای ایرانی محسوب می‌شود اما متأسفانه شرایط قیمت‌ها به نحوی شده است که کمتر کسی توانایی خرید این اقلام را دارد.

این شهروند سنندجی تصریح کرد: مسئوللن باید به معیشت مردم توجه ویژه‌ای داشته باشند چراکه با این شرایط بازار توان خرید مردم بسیار پایین آمده است.

گفت‌وگوهای خبرنگار تسنیم با چند نفر دیگر از همشهریان سنندجی در باره سفره افطار و سحری حاکی از آن است که اکثر آنها عمده دلیل بسنده کردن به سفره‌ای ساده و بی آلایش را قیمت بالای مواد غذایی برای اقشار کم‌درآمد و ضعیف می‌دانستند و خواستار جلوگیری از تورم و افزایش قیمت روزانه با نظارت‌های کافی بودند.

گرانی گوشت در آغاز رمضان/ هرکیلو شقه گوسفندی 197هزار تومان شدزولبیا و بامیه ماه رمضان کیلویی 70هزار تومان

فرزاد سردارزاده، رئیس اداره بازرسی سازمان صمت کردستان اظهار داشت: قیمت هرکیلو زولبیا و بامیه توسط اتحادیه قنادان پیشنهاد شده و در کارگروه تنظیم بازار استان تعیین می‌شود.

وی افزود: برای هر کیلو بامیه و زولبیای ممتاز 60هزار تومان، بامیه و زولبیای درجه یک57هزار تومان و بامیه و زولبیای درجه دو 50هزار تومان نرخ تعیین شده و اگر قنادی بیش از این قیمت‌ها مبادرت به فروش این نوع شیرینی کند، با او برخورد می‌شود.

وی به عمده دلیل افزایش قیمت بامیه و زولبیا در استان کردستان نسبت به سال‌ گذشته اشاره کرد و گفت: افزایش قیمت مواد اولیه همچون شکر، روغن و آرد از عمده دلایل افزایش قیمت هر کیلو از این شیرینی است.

رئیس اداره بازرسی سازمان صمت کردستان مدعی شد: درست است که بامیه و زولبیا نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته اما در مقایسه با قیمت هرکیلو از این شیرینی در استا‌ن‌های همجوار قیمت این نوع شیرینی در کردستان پایین‌تر است.

به گفته سردارزاده، عمده دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز نیز نبود دام زنده است و تا زمانی که دام برای کشتار موجود نباشد، قیمت گوشت صعودی خواهد بود.

انتهای پیام/487/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان نوع شیرینی بامیه و زولبیا خبرنگار تسنیم افزایش قیمت مواد غذایی سفره افطار قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۱۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت

به گزارش خبرآنلاین، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سوال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلا نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه نشده باشند، اما متلاسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.

تاثیر ویتامین B بر خلق و خو

به گزاش ایلنا، رحمانی درباره تاثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق و خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد نیاز برای مدیریت خلق و خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق و خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تاثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.

وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آنها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتا کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آنها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتا ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902665

دیگر خبرها

  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • چلسی رقابت برای خرید مسی کوچک را برد
  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید